MelMax

MelMax® is een steriel, inert wondverband geïmpregneerd met matrix metalloprotease (MMP) regulerende metaalionen en donkere boekweithoning. De honing is speciaal geselecteerd voor medisch gebruik. Een unieke formulering van sporenelementen (metaalionen) die ook voorkomen in wondvocht en serum, ondersteunt de protease balans in het wondbed.


Download product brochure

MelMax® is een steriel, inert wondverband geïmpregneerd met matrix metalloprotease
(MMP) regulerende metaalionen en donkere boekweithoning. De honing is speciaal geselecteerd voor medisch gebruik. Een unieke formulering van sporenelementen (metaalionen) die ook voorkomen in wondvocht en serum, ondersteunt de protease balans in het wondbed.

Donkere boekweithoning is rijk aan fenolen. Deze hebben een uitgesproken anti-oxidante werking. Door boekweithoning te combineren met de metaalionenformulering bieden wij een antwoord op het probleem van gekoloniseerde en geïnfecteerde wonden met een slechte genezingstendens.
Honing reinigt de wond en de metaalionen formulering ondersteunt het genezingsproces.


MelMax wondverbanden voor gecontamineerde en geïnfecteerde wonden:

  • Acute wonden (brandwonden, postoperatieve- en traumawonden)
  • Chronische wonden (ulcus cruris, diabetische- en decubitus wonden)

MelMax wondverbanden bevatten een (medical grade) Donkere Boekweit Honing en een metaalionen-formulering, samen kunnen ze:

  • Bacteriële contaminatie reguleren
  • De enzymatische balans reguleren
  • Vorming van vrije radicalen reduceren

(Medical grade) honing als antibacterium

MelMax® kan worden toegepast bij de behandeling van acute en chronische wonden. MelMax® normaliseert het micromilieu van de wond door regulatie van de MMP-balans, van de ontstekingsactiviteit en van de bacteriële contaminatie. Hierdoor verbeteren de condities voor re-epithelialisatie. Matrix metalloproteïnases (MMP’s) spelen een belangrijke rol bij de opbouw en afbraak van het weefsel en bij de epitheeluitgroei. Het opnieuw op gang komen van de epithelialisatie gaat gepaard met een verandering in de balans van de MMP’s in het micromilieu.

De eigenschappen van MelMax® zijn mede gericht op vochtregulatie van het micromilieu van de wond en op de regulatie van de zuurgraad aan het wondoppervlak tijdens het genezingsproces. MelMax® beschermt de wond tegen mechanisch trauma. MelMax® belemmert de drainage van wondvocht niet.

Met een breed toepassingsgebied voor diverse wonden, helpt MelMax met het voorkomen en genezen van infecties.

ifdressing


Aanbrengen

Inspecteer de wond zorgvuldig. Reinig de wond volgens voorschrift. Open de blisterverpakking en neem MelMax® uit de verpakking. Verwijder de beide afdekpapiertjes. Breng MelMax® aan en zorg daarbij voor een optimaal contact met het wondbed. Fixeer MelMax® met de gebruikelijke middelen, zoals met geperforeerde kleefpleister.

Bewaren bij kamertemperatuur, droog en niet in het volle licht.

Technische details MelMax

MelMax bevat de volgende componenten:

  • Geacetyleerde cellulose (acetaat) gaas
  • (Medical grade) Donkere Boekweit Honing
  • Calcium, Rubidium, Kalium, Zink, Citroenzuur

Een doos MelMax bevat 10 wondverbanden. De verbanden kunnen op maat geknipt worden indien dat nodig is.

 

MelMax is in Nederland uitsluitend te verkrijgen via AllweCare B.V.

Specificaties

CE keurmerk
Ja
Afmetingen
5x6 cm
8x10 cm
8x20 cm
Productcode
MM050610
MM081010
MM082010