Principelle Matrix

Principelle Matrix is de volgende generatie composiet wondverband. De techniek is gebaseerd op natuurlijke bioactieve processen. Principelle Matrix wondverbanden met bioactieve eigenschappen moduleren proteïnen en ionen. Ze imiteren het gedrag van sulpha-glycosaminoglycans (HSGs).


Download product brochure

De natuur inspireert! Kijk hoe in de natuur oplossingen gevonden worden voor complexe problemen en gebruik dit als model. Hiermee kunnen synthetische ontwerpen gemaakt worden. Dit principe van optimale biocompatibiliteit door slimme ontwerpen wordt al veel langer toegepast bij implantaten maar is relatief nieuw in de wondzorg.Principelle Matrix wondverbanden met bioactieve eigenschappen moduleren proteïnen en ionen. Ze imiteren het gedrag van sulpha-glycosaminoglycans (HSGs). Hun functie is divers:

  • Stabiliseren van groeifactoren en cytokines
  • Reguleren van proteasen
  • Moduleren van de onstekingsreactie

Matrix zonder border

Voor grotere wondoppervlakken

Matrix Bordered

Matrix met zelfklevende border

Toepassen zonder secundair (fixatie-)verband

Matrix Bordered


Principelle Matrix is een gedeeltelijk gehydrateerd, superabsorberend copolymeer (aanwezigheid van meerdere soorten) verband. Het unieke ontwerp biedt de ongeëvenaarde mogelijkheid om zowel te hydrateren als te absorberen. De functie sluit nauw aan bij hetgeen wenselijk is rond de vochthuishouding van onze huid. Er zijn twee types beschikbaar: Principelle Matrix 10x10cm. Principelle Matrix Border (met huidvriendelijke zelfklevende rand; eilandgrootte 6.8×6.8cm)


Technische details

matrixexplode

Principelle Matrix (Border) bestaat uit drie lagen:

  • PU film-barrière laag met huidvriendelijke plakrand (alleen Border)
  • Ademende PU Film
  • Superabsorberend gel copolymeer
  • Wondmatrix-laag

Toepassing

Onder supervisie van een zorgprofessional kan Principelle Matrix worden toegepast bij de behandeling van acute- en chronische, niet geïnfecteerde of matig geïnfecteerde wonden.

Principelle Matrix (Borderless) kan direct op het wondbed worden aangebracht. De adhesieve eigenschap van het verband zorgt ervoor dat het op zijn plaats blijft, echter een secundair verband is nodig indien een lange draagtijd is gewenst of bij blootstelling aan vocht van buitenaf (baden of douchen) bij toepassing van de variant zonder extra plakrand.

 

 

Specificaties

CE keurmerk
Ja
Afmetingen
10x10 cm
6.8x6.8 cm (border)
Productcode
PPM1010
PPM1010B (border)