Principelle IF

Principelle IF® is een steriel wondverband bestaande uit acetaatgaas geïmpregneerd met een formulering van spoorelementen en Principelle's Medical-Grade Donkere Boekweithoning. De formulering bevat geen synthetische componenten; mineralen, spoorelementen en oxides zijn rechtstreeks vermengd met Principelle's Medical-Grade Donkere Boekweithoning.

Download product brochure

iCare – Intelligent Care: natuurlijke interventie in de protease activiteit en zuurgraad. Ionogene formulering in een honingdrager.

Principelle-IF-Doos-8x10

Door het wondmilieu te stabiliseren brengen we chronische wonden terug naar een staat waarin wondheling weer op een natuurlijke manier kan verlopen. Principelle IF stabiliseert het wondmilieu door overtollige proteases af te voeren, bacteriële contaminatie te elimineren en ontstekingsreacties te remmen in therapie-resistente wonden. Het product is te verkrijgen in een geïmpregneerd wondverband (acetaat-gaas) en als wondzalf in een tube, voor diepe wonden.

Principelle IF® is een steriele wondzalf met een formulering van spoorelementen en boekweithoning. Mineralen en spoorelementen zijn rechtstreeks vermengd met Principelle’s Medical-Grade Donkere Boekweit Honing, geschikt voor medische toepassing. De formule bevat géén synthetische componenten.

Principelle IF kan gebruikt worden voor acute en chronische wonden. De indicatie voor dit product is een breed scala aan gecompliceerde wondtypes, zoals diabetische voet syndroom, decubitus, brandwonden, ulcus cruris, diepte- en tunnelwonden. Het product mag gebruikt worden op droge en exsuderende wonden. In gevallen van vochtige of exsuderende wonden kan een secundair absorberend verband aangebracht worden.


Principelle IF Wondverband

Voor alle afmetingen wonden

ifdressing

Principelle IF Wondzalf

Voor diepe wonden

principelle-if-tube-15-gram


labresultsPrincipelle IF® normaliseert het micro-milieu van de wond door herstel van de protease balans en regulering van bacteriële contaminatie in stagnerende wonden. Dit bevordert de mogelijkheid tot vorming van granulatie-weefsel en nieuw epitheel.

Proteasen spelen een belangrijke rol in de afbraak en opbouw van weefsel en in de ontwikkeling van het epitheel. Het moduleren van de micro-omgeving hangt samen met de juiste stadia van wondgenezing.

De eigenschappen van Principelle IF® dragen eveneens bij aan de regulering van het vochtgehalte in de micro-omgeving van de wond en aan de regulering van de zuurgraad in het wondoppervlak tijdens het genezingsproces. Principelle IF® beschermt de wond tegen mechanisch trauma. Principelle IF® vormt geen belemmering voor de drainage van wondvocht.


Technische details wondverband

Principelle IF wondverbanden bestaat uit 2 componenten:

  • Een randloos, niet klevend, huidvriendelijk gaas
  • Principelle Ionogen Formulation (IF) ointment, zie ‘wondzalf’

Technische details wondzalf

Principelle IF ointment bestaat uit een mix van:

  • Principelle’s Medical-Grade Donkere Boekweit Honing
  • Mineralen
  • spoorelementen
  • Oxides

Toepassing

Onder supervisie van een zorgprofessional kan Principelle IF® worden toegepast bij de behandeling van acute en chronische wonden, met inbegrip van gecontamineerde en geïnfecteerde wonden en brandwonden.

Wondverbanden kunnen naast elkaar toegepast worden om grotere wonden te kunnen bedenken. Fixeren met gaas of tape.

 

Specificaties

CE keurmerk
Ja
Afmetingen
Wondverband: 5x6 cm, 8x10 cm, 8x20 cm
Wondzalf: 10 gr/tube, 15 gr/tube, 20 gr/tube
Productcode
Wondverband: PPIF0506, PPIF0810, PPIF0820
Wondzalf: PPIF10, PPIF15, PPIF20